Близо 50 зрелостници от Английска езикова гимназия Гео Милев  в

...
Близо 50 зрелостници от Английска езикова гимназия Гео Милев  в
Коментари Харесай

Ако сте родители на абитуриенти – дайте им да прочетат това!

Близо 50 зрелостници от Английска езикова гимназия " Гео Милев "  в Бургас бяха измежду първите участници в обичайна превантивна самодейност на ОДМВР – Бургас, отдадена на пътната сигурност по време на абитуриентските балове.

Инспектори Константин Вангелов и Радослав Сандев от бранш " Пътна полиция " към ОДМВР – Бургас срещнаха присъстващите с рисковете, дебнещи младите водачи, които надценявайки от време на време личните си благоприятни условия и предоверявайки се на мощните коли, позволяват тежки произшествия с съдбовни последствия. Изрично бе наблегнато на подхванатите превантивни акции от страна на ОДМВР – Бургас в партньорство, както с представители на локалната власт и нестопанските организации, по този начин и на медиите.

Агресията по пътищата, неналичието на приемливост сред обособените групи участници в пътния трафик, гонките и дрифтирането, известни изключително измежду младежката аудиторията, също бяха в центъра на разговора. Подрастващите се вълнуваха от отговорността, носена от пияните или дрогирани водачи, предизвикващи произшествия със гибел или неработоспособност, показвайки дейната си гражданска позиция и неотстъпчивост с последните случаи на ниски неоправдателни присъди в народен мащаб.

Учениците от Английската гимназия демонстрираха извънреден интерес по тематиката " Пътна сигурност ", като безпогрешно отграничиха най-честите аргументи за допускането на тежки пътни произшествия - шофиране с несъобразена скорост, при занемаряване на пътната маркировка, погрешно изпреварване или надценяване опциите на автомобила и лидера в тъмната част на денонощието.

Инспекторите  Константин Вангелов и Радослав Сандев приканиха младите водачи към по-отговорно и рационално шофиране, като акцентираха на обстоятелството, че най-съществен за ограничение на пътните произшествия в България е човешкият фактор. Двамата чиновници на бранш " Пътна полиция " към ОДМВР – Бургас припомниха на учениците, че сходни срещи са обичайни за Бургаски район, където от години се работи за ограничение броя на тежките пътни произшествия по време на абитуриентските балове. Освен превантивни беседи, в годините са провеждани и взаимни начинания с Община Бургас, разнообразни нестопански организации, Младежката секция на БЧК – Бургас, Съюз на българските автомобилисти и ДАИ – Бургас.
Източник: varna24.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР